Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel gestelde vragen

Longartsen

Gepubliceerd op: 04 april 2022
Kan ik een vraag stellen aan een longarts van het Slingeland?
expand_more

Niet via e-mail

U kunt geen vraag stellen over uw eigen gezondheid via een e-mail aan ons ziekenhuis. Wij kunnen niet garanderen dat het e-mailverkeer op een veilige wijze plaatsvindt zodat uw persoonlijke gegevens beschermd zijn tijdens de verzending. 

Via e-consult in Mijn Slingeland

Als u onder behandeling bent bij de longartsen, kunt u een E-consult in Mijn Slingeland in een veilige omgeving een vraag stellen aan de zorgverlener bij wie u onder behandeling bent. Het bericht in een e-consult wordt aan het specialisme aangeboden. De secretaresse zorgt dat uw bericht bij de juiste persoon terecht komt voor beantwoording.  

Nog geen patiënt: via huisarts

Als u (nog) niet onder behandeling bent van de longartsen in het Slingeland Ziekenhuis raden we u aan om bij gezondheidsklachten eerst contact op te nemen met uw huisarts. Die zal u adviseren en indien nodig een verwijsbrief geven naar een specialist in het ziekenhuis. Specifieke vragen over uw gezondheid kunt u dan tijdens een consult stellen.

Telefonisch

Bent u patiënt van de longartsen, dan kunt u uiteraard telefonisch contact opnemen met de zorgcoördinator of de longarts. Dit kan via het secretariaat Longziekten. Telefoonnummer (0314) 32 95 63.

Kan ik een second opinion vragen bij de longartsen van het Slingeland?
expand_more

Bent u patiënt van een longarts in een ander ziekenhuis? Voor een second opinion in het Slingeland Ziekenhuis heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts of de specialist in het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. Heeft u een verwijzing, dan kunt u contact opnmemen met de polikliniek om een afspraak te maken voor een second opinion.

Bent u onder behandeling in het Slingeland en wilt u een second opinion van een andere longarts binnen het Slingeland Ziekenhuis? Dat kan u kunt altijd om een tweede mening vragen. U heeft van niemand toestemming nodig, ook niet van uw eigen specialist. We raden wel aan om dit te bespreken met uw specialist. Ook als u besluit naar een ander ziekenhuis te gaan. U heeft namelijk wel een verwijzing nodig. 

Kan ik mijn medisch dossier van de longarts krijgen?
expand_more

Een patiënt heeft recht op inzage van zijn/haar medisch dossier waarin gegevens staan over de behandeling in het ziekenhuis.

Het snelst heeft u inzage in uw medisch dossier via Mijn Slingeland. Informatie die na 29 september 2016 is ingevoerd, is te zien in het online dossier. Informatie van voor deze datum kan alleen via het privacyformulier worden opgevraagd.

Het is ook mogelijk  verzoek tot inzage in het medisch dossier te doen door het 'privacyformulier' in te vullen. Zie Dossier opvragen.

Laatst bijgewerkt op: 16 mei 2022

Janny in gesprek met Ulrike, klinisch psycholoog en Nadia, medisch maatschappelijk werker.
Ondersteuning bij het omgaan met kanker