Overslaan en naar de inhoud gaan

Oncologieverpleegkundige

Gepubliceerd op: 01 april 2022

Oncologieverpleegkundigen zijn verpleegkundigen die naast de algemene opleiding tot verpleegkundige een aantekening hebben behaald op het gebied van de oncologische zorg. Dit betekent dat zij veel kennis hebben van de specifieke zorg rond longkanker, bijvoorbeeld met betrekking tot het omgaan met en het geven van chemotherapie.

Oncologieverpleegkundigen zijn o.a. werkzaam zijn op de verpleegafdeling longziekten in het Slingeland Ziekenhuis.
Als u start met chemotherapie, dan heeft u voorafgaand een afspraak met één van de oncologieverpleegkundigen. Deze verpleegkundige geeft u uitleg over de chemotherapie. Ook dient deze verpleegkundige u de chemotherapie toe. Dit gebeurt op de verpleegafdeling of op de afdeling dagbehandeling oncologie.

Oncologieverpleegkundige thuiszorg

Bij Sensire, maar ook bij andere thuiszorgorganisaties, zijn oncologieverpleegkundigen werkzaam. Wordt bij u longkanker vastgesteld, dan vragen wij uw toestemming om een oncologieverpleegkundige van de thuiszorg bij u thuis te laten komen en u te begeleiden in de thuissituatie.
Het voordeel hiervan is dat deze verpleegkundige een goed contactpersoon kan zijn tussen u, uw naasten, de huisarts en de longarts. Ook ondersteunt deze verpleegkundige u, uw partner en familie zo goed mogelijk in de thuissituatie.

Hier vindt u meer informatie over de oncologieverpleegkundigen van Sensire.

Laatst bijgewerkt op: 01 april 2022

Janny in gesprek met Ulrike, klinisch psycholoog en Nadia, medisch maatschappelijk werker.
Ondersteuning bij het omgaan met kanker